• Бр. 2, област Д, округ Наншан, петрохемиски индустриски парк Куанганг, Куанжу, Фуџијан, Кина.
  • info@tjpolyol.com
  • +86 13950186111

Tianjiao Chemical организирана инспекција на безбедност при работа

Tianjiao Chemical организирана инспекција на безбедност при работа

Доаѓа „Новогодишен ден“ во 2022 година, со цел да се обезбеди компанијата за време на фестивалот за безбедност на производството, генералниот директор Г. инспекциски активности.

news4
news5

Лицето задолжено за заштита од големи опасности, г. Лу организираше производство, технологија, опрема и персонал за безбедност и заштита на животната средина за да го провери системот за голема опасност.Работа на DCS од голема опасност, функционирање на системот SIS, систем за следење и следење на големи опасности, заземјување за заштита од гром, противпожарни апарати и објекти, имплементација на списокот за проверка за безбедност при растоварување на опасни хемикалии итн.

Зимата е висока инциденца на пожар сезона, инспекцискиот тим во поглед на карактеристиките на хемиско производство во зима, зима противпожарна безбедност работа како фокус на инспекцијата.Дополнително, ќе се изврши проверка на безбедноста на опремата за гаснење пожар и мензата и ќе се преземат безбедносни мерки.

news6
news7

Директорот за безбедност Mr.Chen водеше заштита на животната средина, производство, технологија, главно проверете ги објектите, опремата, материјалот дали се ставени спецификација, електричните, кабелот, прекинувачот, заземјувањето се во добра состојба, како што е опремата за итни случаи за спасување е опремена со комплетна, обработка на аранжман и екстраполирајте за да ги најдете проблемите навреме, точката на истекување на целиот материјал за ефективна исправка, за да се обезбеди стабилна работа на опремата и нормално производство.


Време на објавување: 09-02-2022 година